Freestyle Libre

100 % av testdeltagarna skulle rekommendera Freestyle Libre för en vän!

Dagarna med rutinmässig mätning av glukos med lansetter, teststickor och blod är förbi.

Om du har diabetes typ 1 eller typ 2 och mäter ofta, så kan det nya FreeStyle Libre-systemet frigöra dig från besväret med glukosmätning. FreeStyle Libre Flash glukosmätningssystem är avsett för mätning av glukosnivåer i den interstitiella vätskan  hos vuxna som är 18 år eller äldre.

LÄS MER OM TESTET GENOM ATT KLICKA HÄR
Företag: Abbott Diabetes Care
Produkt: FreeStyle Libre
Antal användare: 30 st

Summering

I kampanjen för Freestyle Libree valdes 30 deltagare ut för att få testa och utvärdera Freestyle Libre bodsockermätare under 2 veckors tid.

Det blev ett enormt engagemang och mycket nöjda deltagare efter att kampanjen var avslutad.  Hela 100 % av 30 deltagare kan tänka sig att rekommendera Freestyle Libre blodsockermätare till en vän!

Så valdes deltagarna ut

Krav för att bli utvald som testdeltagare var att man mäter glukosvärde ofta, är insulinanvändare och var 18 år eller äldre. Urvalet av deltagare gjordes utifrån ålder, postnummer, kön, om man är bloggare eller inte (dock inget krav) och vilket glukosmätningssystem som man använder idag.

Så tyckte deltagarna

“Tidigare har jag använt teststickor vilket är ett jobbigt, svårare och mer tidskrävande moment.”

“En helt underbar produkt som jag hoppas att alla kommer få möjlighet att ta del av. Mitt liv med diabetes blev betydligt mycket lättare och det var enklare att hålla koll på blodsockret samt få en finare kurva.”

“Bingo! Lätt att kolla blodsockernivån – vilket jag gjort mycket oftare (och fingertopparna har repat sig efter alla tidigare nålstick och testade inte lika ofta då).”

  • Mycket lätt att applicera sensorn 50% 50%
  • Lätt att applicera sensorn? 50% 50%
  • Mycket lätt eller lätt att ha sensorn på sig 96% 96%
  • Ledde till mer regelbundna mätningar av glukosvärdet 89% 89%
  • Upptäckte överraskande trender vid avläsning av värdet 68% 68%
  • Föredrar Freestyle Libre framför tidigare metoder 96% 96%
  • Rekommenderar till en vän 100% 100%

Från sociala medier

Information om produkten

Information om Freestyle Libre

FreeStyle Libre-avläsaren utnyttjar avancerad sensorbaserad teknik för att läsa av glukosdata. Avläsaren visar sedan data på ett meningsfullt och användarvänligt sätt. Varför sticka när du kan skanna?

Freestyle Libre-systemet består av en utförlig bruksanvisning, en sensorapplikator, en sensor för 14 dagars bruk som du placerar på baksidan av din överarmen avläsare, samt en USB-kabel och strömförsörjning.

Varför sticka när du kan skanna?²

Dagar med rutinmässig glukostestning med lansetter, teststickor och blod är förbi.²

Välkommen till Flash glukosmätning

 

FreeStyle Libre flash glukosmätningssystem.

Bekvämt
En liten sensor mäter automatiskt och lagrar kontinuerligt glukosvärden under dag och natt
Enkelt
Simma, duscha eller motionera – FreeStyle Libre systemet är utformat för att vara vattenresistent och kan bäras under bad, duschning, simning och motion ⁴
Diskret 
Glukosvärden med en snabb 1-sekunds skanning som även fungerar genom kläder³
Användarvänlig 
Med varje avläsning får du ett aktuellt glukosvärde, glukosdata för de senaste 8 timmarna och en pil som visar åt vilket håll ditt glukosvärde är på väg.

¹ Ett fingerstickstest med en blodglukosmätare krävs när glukosnivåerna ändras snabbt då glukosnivåerna i interstitialvätskan kanske inte återspeglar blodglukosnivåerna korrekt eller om systemet rapporterar lågt eller sjunkande glukosvärde eller när symtomen inte stämmer med systemavläsningarna.

² Ett fingerstickstest med en blodglukosmätare krävs under tider med snabbt ändrande glukosnivåer då glukosnivåerna i den interstitiella vätskan inte riktigt återspeglar blodglukosnivåerna, eller om systemet rapporterar hypoglykemi eller överhängande hypoglykemi, eller när symtomen inte överensstämmer med systemets avläsningar.

³ Avläsaren kan skanna av genom kläder med en tjocklek upp till 4 mm.

⁴ Sensorn är vattenresistent ned till 1 meters djup i upp till 30 minuter.

Hälsning från Abbott Diabetes Care!

Hej!

Nu lanserar vi FreeStyle Libre – världens första flash glukosmätningssystem som ger dig värden på ett ögonblick.

Jag hoppas ni som blir deltagare får nytta av testet och ger dig informationen för att hjälpa dig hantera dina glukosvärden på ett enklare sätt. Genom att du ser dina omedelbara och långsiktiga glukostrender kan du och din läkare eller sköterska fatta mer välgrundade beslut, som vad du äter och när, och hur du kan förbereda dig inför fysisk aktivitet.

Varför sticka när du kan skanna?

Lycka till!
Hälsningar Rikke Børgesen

Länkar:

www.freestylelibre.se

Share This